Albania: RTSH has unveiled the FEST 62 competing acts

by Sanjay (Sergio) Jiandani 299 views

The Albanian national broadcaster,RTSH, has unveiled the competing acts at the forthcoming edition of Festivali i Kenges.

A total of 31 acts will be competing at the 62nd edition of Festivali i Kenges.

 1. Besa Krasniqi – Esenciale
 2. Eldis Arnjeti – Një kujtim
 3. Elsa Lila – Mars
 4. Erina dhe The Elementals – Jetën n’Skaj
 5. Jasmina Hako – Ti
 6. Jehona Ponari – Evol
 7. Olimpia Smajlaj – Asaj
 8. Sergio Hajdini – Uragan
 9. Shpat Deda – S’mund të fitoj pa ty
 10. Tri Gjoci – Në ëndërr
 11. Martina Serreqi – Vetëm ty
 12. Big Basta dhe Vesa Luma – Mbinatyrale
 13. Festina Mejzini – Melos
 14. Mal Retkoceri – Çmendur
 15. Michela Paluca – Për veten
 16. Santino De Bartolo – Dua të rri me ty
 17. Stivi Ushe – Askush si ty
 18. Kleansa Susaj – Pikturë
 19. Kejsi Tola – Vallëzoj me Dritën
 20. Kastro Zizo – 2073
 21. Andi Tanko – Herë pas here
 22. Anduel Kovaci – Nane’
 23. Arsi Bako – Zgjohu
 24. Besa Kokëdhima – Zemrën n’dorë
 25. Bledi Kaso – Çdo gjë mbaroi
 26. Melodajn Mancaku – Nuk jemi ne
 27. Olsi Ballta – Unë
 28. Troy Band – Horizonti i ëndrrave
 29. Samanta Karavello – N’majë
 30. Luan Durmishi – Përsëritja
 31. Sardi Struga – Boshatisur

RTSH received a total of 80 entries for Fest 62, a special expert committee has whittled down the submitted songs to 31. Notably Kejsi Tola ( Albania 2009) will be partaking in the competition which is scheduled to be held in December.

Albania in Eurovision

Albania debuted at our beloved competition in 2004 and is yet to win the competition. The ‘Land of the Eagle‘ has partaken in the competition 17 times. The country’s best result at Eurovision till date is a 5th place which was achieved at the 2012 Eurovision Song Contest with Rona Nishliu‘s ‘Suus‘.

In 2023 Albina and Familja Kelmendi  represented Albania at the Eurovision Song Contest in Liverpool with their entry ‘Duje‘.

Source: RTSH
Photo credit: RTSH